7 Eylül 2008 Pazar

iTunes Kullanarak Zil Sesi Oluşturma

image

Zil sesi reklamları en çok karşılaştığımız ekran kirliliklerinden biri, bu yüzden de en çok nefret edilenler de biri aynı zamanda. Ne zaman izlediğimiz bir programda bir şarkı çalsın hemen altında “dinlemekte olduğunuz şarkının zil sesi için KAZIK yazıp 3333e gönder, cebine girsin” tarzında bir reklam beliriyor. Üstelik bir zil sesinin bedeli şarkının bedelinden kat kat daha fazla. Halbuki bilgisayarınızda iTunes programı yüklüyse aşağıdan da görebileceğiniz gibi çok basit bir işlemle istediğiniz şarkının zil sesini kendiniz oluşturabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken iTunes’un ayarlarından Advanced / Importing sekmesine gelip “import using” yazan yerden “mp3 encoder” ı seçmek (isterseniz “setting” yazan yerden de çevirinin kalite ayarını değiştirebilirsiniz). Ardından zil sesi oluşturmak istediğimiz müzik parçasını buluyoruz ve üzerine sağ tıklayarak get info yu açıyoruz.

image

Sonra options sekmesinden şarkının zil sesi olarak ayarlamak istediğimiz bölümünü start time (başlama zamanı) ve stop time (bitiş zamanı) zamanlarını girerek ayarlıyoruz.

image 

imageSonra tek yapmamız gereken şarkıya sağ tıklayarak convert selection to mp3 demek.

Eğer iPhone’unuz varsa doğrudan iPhone uyumlu zil sesi de yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken import ayarında mp3 yerine aac seçmek ve sonrasında convert ettiğimiz (çevirdiğimiz) şarkının uzantısını .M4A dan .M4R ye değiştirmek. Bu şekilde oluşturduğumuz zil sesini add to library den iTunes a eklediğimizde iPhone a göndermek için kullanacağımız ringtone oluşturulmuş oluyor.

0 comments: