13 Temmuz 2011 Çarşamba

Windows Guncellestirmelerini Secemiyorum

image_thumb[6]

Yukarıdaki ekran görüntüsünden de görebileceğiniz gibi kurlu Windows sürümüm için 6 adet önemli, 5 adet de isteği bağlı güncelleştirme var. Ancak bunları görebilmek ve birer birer seçebilmek için güncelleştirmelere tıkladığımda karşıma güncelleştirmelerin listesi gelmesi gerekirken aşağıdaki ekrandan da görülebileceği gibi boş bir alan çıkıyor.

image_thumb[12]

Bu durumda da ne güncelleştirmelerin içeriğini görebiliyorum ne de istediğim güncelleştirmeleri seçebiliyorum. Peki bu sorunu nasıl çözeceğiz?

Öncelikle görev çubuğuna sağ tıklayarak veya Ctrl+Alt+Del (Ctrl+Shift+Esc de yapabilirsiniz) yaparak görev yöneticisin, açıyoruz.  Sonra işlemler listesinden explorer.exe yi bulup “işlemi sonlandır” diyoruz.

image_thumb[19]

Bir sonraki adımda dosya / yeni görev (çalıştır) a gelip explorer.exe yazıyoruz tamam diyoruz. Böylece explorer.exe yi yeniden başlatmış olduk.

Tekrar Windows Güncelleştirmelerini açtığımızda sorunun ortadan kayboluyor ve listeden istediğimiz güncelleştirmeleri görüp seçebiliyoruz.

image_thumb[25]

12 Temmuz 2011 Salı

iPhone Icin Bedava Oyunlar

Ballistik Wars – taktiksel savaş oyunu.

mzl.vxcjlydj.320x480-75_thumb2

LightBike 2 - Tron’u izlediyseniz hoşunuza gidebilecek bir yarış oyunu.


FarmVille
 7/24 tarla ekip biçmeniz için.

mzl.idrcdaaw.320x480-75

Eternity Warriors - Diablo benzeri bir RPG.

mzl.ydlepies.320x480-75

Candy Train – amaç hareket halindeki treninizin rayda kalmasını sağlamak, bu arada da önünüze çıkan şekerleri toplamak. Oldukça eğlenceli bir oyun.

mzl.abcrmitk.320x480-75

 Tiny Tower, tycoon tarzında bir oyun; gökdelen inşa edip  kiracılarınızı mutlu ediyorsunuz.

Occurro – Arcade tarzı düşman gemisi vurma.