29 Haziran 2011 Çarşamba

Okunmayan CD ve DVD Icin Veri Kurtarma Programi

Bu yazıyı okuduğunuza göre CD ve DVD lerinde Sabit Diskler gibi bir ömrünün olduğunu biliyorsunuz demektir. Yani önemli dosyaları bir optik diske kaydetmekle güvenli bir yedekleme yapılamıyor. Güvenli bir yedekleme için dosyalarınızı birden fazla farklı format üzerine kaydetmeniz gerekiyor, bunlardan birinin internet üzerinde hizmet veren yedekleme sitelerinden birine olması iyi olur.

Fakat olan olmuş ve elinizde sadece bir DVD kaldıysa ve ondan da en sevdiğiniz video veya fotoğrafları geri kopyalayamıyorsanız ne yapacaksınız? Tek seçeneğiniz CD ve DVD lerin hazırlanan bir data kurtarma programı kullanmak. Bu konuda benim favori programım IsoBuster. Program İngilizce fakat Türkçe dil dosyasını ayrıca indirebilirsiniz (plugins klasörünün içine kopyalayın).

Önce program kurulumuyla başlıyoruz:

Iso Buster - installation

Dosya ilişkilendirme yapmak istiyorsanız:

Iso Buster - file association

Ben direk geçiyorum. Sonraki adımda araç çubuğu seçeneği geliyor. Tüm seçenekleri kaldırmanızı tavsiye ederim. IsoBuster - toolbar

Yükleme tamamlandığında kayıt penceresi geliyor. “Free funct. only” yazan yere tıklayıp bu adımı atlayabiliriz. Bedava sürümü fazlasıyla yeterli. Profesyonel sürümle bedava sürüm arasındaki farkları buradan görebilirsiniz.

IsoBuster - registration

Programın kullanımına gelelim. Oldukça basit bir program aslında, CD/DVD yi optik sürücüye yerleştirin, ana pencerede DVD deki klasör/dosyalar beliriyor. Tüm klasörü kopyalamak için üzerine sağ tıklayıp “extract” diyoruz ya da klasörün içine girip sadece bazı dosyaları da ayrı olarak kaydedebilirsiniz.

IsoBuster - main screen

“extract” dediğimde programı uzun bir süre önce kurmuş olduğum için tekrar bir kayıt penceresi açıldı, fakat bunu da bir öncekinde olduğu gibi “not now” diyerek aynı şekilde geçebiliyoruz.

IsoBuster - food on the table

Optik medyanızın durumuna göre kopyalama uzun sürebilir.

IsoBuster extraction

Bazen bazı sektörleri okuyamadığına dair bir pencere açılacak, kolaylık açısından “skip all” u seçip o sektörleri atlamasını sağlayabilirsiniz. Ancak dosyanız çok önemliyse “try again” yapın.

Programın kullanımı bu şekilde, şansınız varsa dosyalarınıza kavuşursunuz.

İsterseniz buradan taşınabilir sürümünü de indirebilirsiniz.

22 Haziran 2011 Çarşamba

En Yararlı Bedava iPhone Uygulamaları

iPhone 4's Retina Display v.s. iPhone 3G

Ofis/Para Yönetimi:

Doviz.com sitesinin mobil uygulaması ile tüm güncel döviz, altın ve İMKB bilgilerine ulaşabilirsiniz.


En Yakın ATM - Türkiye’deki tüm Bankalara ait ATM/Şube’leri bulunduğunuz noktaya göre veya il/ilçe seçimi yaparak harita üzerinde görüntülemenizi sağlar.

 

 

 

Bankaların uygulamaları:

Akbank Cep Bütçem – Aylık para akışınızı takip edebileceğiniz bir uygulama. Uygulama için Akbank müşterisi olmanıza gerek yok.

Garanti e-trader - Garanti Bankası hesabınız varsa internet şubesinden yapabileceğiniz hemen hemen bütün işlemi bu uygulama üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Finansbank, Halkbank, ING Bank, İş Bankası, Şekerbank, TEBVakıfbank, Yapı Kredi, Ziraat Bankası

Onavo – Bir kere kurduğunuzda arka planda çalışmaya başlayan bu uygulama diğer tüm uygulamaların internetten çektiği veriyi size ulaşmadan sıkıştırarak kota kullanımınızı minimuma düşürmektedir.

Red Laser – barkodu okutun size alternatif fiyatları söylesin.

İletişim/Sosyal Medya:

Opera – Cep telefonlarındaki en çok kullanılan web tarayıcısının iPhone’a uygun sürümü. Onavo uygulamasında olduğu gibi, Opera Turbo özelliğini kullanarak girdiğiniz tüm web sitelerini kendi sunucularında sıkıştırarak size gönderiyor. Böylece kayda değer bir veri tasarrufu sağlıyorsunuz.

VIBER / Tango / Skype - 3G veya Wi-Fi internet bağlantısı üzerinden ücretsiz sesli ve görüntülü konuşma

HeyWire - ücretsiz ve sınırsız SMS gönderimi

Türk Telekom Wiro – Nerede olursanız olun, hesabınızın bağlı bulunduğu telefona göre ücretlendirildiğiniz TT hizmeti.

InstaGram – en popüler resim düzenleme ve paylaşım uygulaması

Twitter / Facebook / Google+

IM+  - birden fazla IM hesabını yönetmek için (GTalk, Yahoo, MSN/Live Messenger, AIM/iChat, ICQ, MySpace, Twitter, Facebook)

Haber/Trafik/Seyahat

İBB Trafik Durumu / Hava Durumu 

HipMunk – Yurtdışı uçuşlarınız için onlarca havayolu şirketini aynı anda saat/fiyat karşılaştırması yaparak gösterir. Alternatifi Kayak.com

Sağlık/Spor:

RunKeeperFree - Koşucular için; telefonun GPS özelliğini kullanarak ne kadar koştuğunuzu, hızınızı ve yaktığınız kaloriyi öğrenmekte kullanabilirsiniz.

Live Score – canlı skor takibi için

Yön Bulma:

amazeLogo

Birçok özellik barındıran bir yön bulma uygulaması.

Planet Finder Gezegenlerin gökyüzündeki yerlerini tespit etmek için (Video)


Diğer:

iHandyLevel – sanal su terazisi

Shazam – arka fonda çalan müziği tespit etmek için

Dragon Dictation - Sesi yazıya dökmek için (ingilizce)

LeafSnap – Doğada karşılaştığınız ağaç ve çiçeklerin yapraklarını fotoğraflayarak adını öğrenebilirsiniz. Youtube

Bedava oyunlar

Özellikle istediğiniz bir özellik varsa ilgili bir uygulama bulup listeye ekleyebilirim.