9 Ocak 2010 Cumartesi

Paralı Antivirus Programlarini Bedava Kullanin

Fond d'écran d'avril 2010

Birçok kaliteli bedava antivirüs programı varken aslında zaten paralı antivirüs almaya gerek yok ama siz, ben paralı olanlara daha fazla güveniyorum diyorsanız, hiçbir crack, serial kullanmadan da paralı antivirüsleri para vermeden kullanabilirsiniz. (Bu arada korsan antivirüs kullanmanın da zaten başlı başına bir risk taşıdığını da belirteyim)
Antivirüs şirketleri bazı sitelerle ortaklaşa  yaptıkları kampanyalarla 3-6 aylık deneme sürüm hediye ederler, bu deneme sürümleri sayesinde yaklaşık dört adet antivirüs programı sizi bir sene boyunca zararlı yazılımlardan korur. Bir sene sonra ise yapmanız gereken ilk kullandığınız antivirüs programının yeni bir deneme sürümünü yüklemektir (her sene yeni bir sürüm yayınlar). Örnek olarak üç ay Kaspersky, üç ay Norton, üç ay McAfee, üç ay F-Secure. Sonra yine aynı sırada yeni sürümleri kurmak. Buna ek olarak deneme süresi bittiğinde aynı antivirüs şirketinin farklı bir programını da kullanabilirsiniz; mesela X Internet Security'nin süresi bittiyse X Antivirus yükleyebilirsiniz.


Bazı deneme süresi kampanyaları:
Kaspersky (6 ay) şifre
Panda Internet Security 2011 (6 ay) – Virüs koruması çok iyi, fakat internet hızımı düşürmüştü.
Panda Antivirus Pro 2011 (6 ay)
Panda Antivirus Pro 2012 (6 ay)
McAfee (üç ay)
Norton (üç ay) – En güvenilir çözümlerden biri, fakat uyarmadan dosya siliyor (hakkında yeteri kadar bilgi olmadığına dayanarak). Eğer internetten yüzlerce megabaytlık bir dosya indirmişseniz Norton’un hiç bir uyarı vermeden onu silmesi oldukça sinir bozucu olabiliyor.
F-Secure (üç ay)

F-Secure 2012 Beta (6 ay) – Teste katılabilmeniz için bir form doldurmanız gerekiyor. Kabul edilirseniz 6 aylık kullanıma sahip oluyorsunuz. (güncelleme:29 Ağustos 2011)
BitDefender Total Security 2012 (70 gün) – Yeni kullanmaya başladım, performans açısından çok iyi. AV-Test’in raporuna göre en güvenilir çözüm. Beta sürümünü kullanıyorum. Şu ana kadar karşılaştığım sorun Opera ve Firefox’ta sertifikalarında uyumsuzluk yaratıyor ve bunların çökmesine neden oluyor. Bir diğer sorun da bilgisayarımın hiç taranmadığı uyarısı vermesi, hafta da bir tarama yapmama rağmen. Sürücünüzde 1 Gb nin üzerinde bir yer kapladığını da eklemem gerekiyor.

son güncelleme: 2 Tem 2011