26 Mart 2008 Çarşamba

USB Yazma Korumasını Kaldırma

USB sürücü
USB bellekler sayesinde önemli doküman ve sık kullandığımız programları her zaman yanımızda taşıyabiliyoruz. Ancak bazı işletmeler belirli sebeplerden dolayı (dosya, program hırsızlığı gibi) bellek cihazlarına yazma özelliğini devre dışı bırakıyor. Mesela bazı internet kafeler kayıt defterine yani registry'ye erişimi engellemiş.  Görünürde masum ve anlaşılır olan bu durumun yarattığı bir sonuçsa kendi dosyalarımızı güncelleme imkanını yok etmesi. Tabii ki her şeyin olduğu gibi bunun da bir çözüm yolu mevcut.

USB Yazma Koruması
AKINSOFT CafePlus v7.04.01 sürümüyle gelen ve özgürlüğümüzü kısıtlayan bu saçma özelliği çok kolay bir şekilde atlatabilirsiniz.
Aşağıdaki adresten indireceğiniz bat dosyasını çalıştırdığınızda hem Registry korumasını hem de Flash / USB bellek korumasını kaldırabilirsiniz.
indir
Not: Bu işlemden sonra belleğinizi çıkartıp yeniden takın.

image

Biraz daha kapsamlı bir çözüm için USB Locker programını da kullanabilirsiniz. Bu program sayesinde hem usb aygıtlar için bilgisayarınızı kilitleyebilir hem de konulmuş olan kilidi açabilirsiniz.

 

indir

Bu yazıyı beğendiyseniz aşağıdaki ilginizi çekebilir:
USB belleklere özgü virüslerden korunma

4 comments:

porto alegre dedi ki...

iste budur faydali insan yahu
sagolun sagolun sagolun
ise yariyor

Tolga TOPÇU dedi ki...

çok sağol kardeşim.

Unknown dedi ki...

ağabey çok saolun oyle g*te boyle y*rak hesabı:))

Mehmet TÜRK dedi ki...

ya bu cafecileri öldürmek lazım benim bulunduğum bölgelerdeki cafelerde upload.to engelli site olarak görünüyo başka siteye ekleyemez misiniz acaba?